Roditelji, slušamo vas! Besplatna psihološka podrška za roditelje.

Roditeljstvo je jedno od najlepših iskustava u životu, ali može biti i izazovno i stresno. Važno nam je da znate da niste sami!

A1, u saradnji sa platformom za video konsultacije DokTok, pokrenuo je kampanju „Roditelji, slušamo vas!” u okviru koje će svi roditelji na području Srbije imati priliku da besplatno razgovaraju online sa psihoterapeutima, psihoanalitičarima i psiholozima. Roditelji mogu podeliti svoje brige, strahove, nedoumice i misli sa stručnjacima koji će ih saslušati i pružiti podršku.

Ukoliko se kao roditelj nalazite u nekoj od dole navedenih situacija, korisno je da potražite psihološku pomoć:

  • Kada se suočavate sa jakim emocionalnim stresom: roditeljstvo može biti izazovno i doneti sa sobom različite vrste stresa. Ako se osećate preplavljeni, anksiozni ili depresivni, razgovor s psihologom može vam pomoći da se nosite s tim emocionalnim teretom.
  • Kada imate poteškoće u odnosu s detetom: ako se suočavate s problematičnim ponašanjem deteta, konfliktima, teškoćama u komunikaciji ili bilo kojim drugim izazovima u roditeljskom odnosu, psihološka podrška može vam pomoći da razumete uzroke i pruži vam strategije za prevazilaženje tih situacija.
  • Kada se javljaju brige ili nedoumice vezane za roditeljstvo: roditelji često imaju brige i nedoumice o pravilnom vaspitanju, razvoju deteta, postupanju u određenim situacijama itd. Psiholozi mogu pružiti stručne savete i podršku u vezi sa ovim pitanjima.
  • Kada se suočavate s gubitkom ili promenama: gubitak voljene osobe, razvod ili bilo koja druga velika životna promena može imati značajan uticaj na roditelje. U takvim situacijama, psihološka podrška može pomoći u procesu tugovanja, prilagođavanju i prevazilaženju izazova.
  • Kada se osećate izolovano ili bez podrške: roditeljstvo može biti usamljeno iskustvo, posebno ako nemate adekvatnu podršku oko sebe. Psiholog vam može pružiti podršku, razumevanje i pružiti vam prostor za izražavanje vaših emocija.

Ukoliko se suočavate s bilo kojim od ovih problema ili osećate potrebu za psihološkom podrškom kao roditelj, važno je potražiti pomoć stručnjaka. Oni mogu pružiti odgovarajuću podršku i pomoći vam u prevazilaženju izazova koje roditeljstvo donosi.

DokTok  je platforma za online konsultacije na daljinu putem jedan-na-jedan video ili audio poziva. Ova platforma omogućava pouzdane i besplatne razgovore sa dostupnim stručnjacima, uz potpunu privatnost i ima za cilj podizanje svesti o značaju mentalnog zdravlja – kako pojedinca, tako i društva.

Više na stranici: http://www.doktok.rs/za-roditelje