Svet kakav želiš

Od tebe počinje

Živimo u vremenu koje se konstantno menja, zato su nam potrebne i nove ideje koje menjaju svet na bolje, jer zaista je sve moguće, samo ako se dovoljno želi.

Vesti

Građani na jugu Srbije u prilici da dobiju pravovremene informacije o kvalitetu vazduha

Za građane koji žive u urbanim sredinama ili blizu rudarskih basena, zagađenost vazduha nije novost, jer su često imali prilike da vide ono što udišu. Koliko je ovaj problem ozbiljan pokazuju procene SZO da u Srbiji godišnje život izgubi oko 6.600 ljudi usled respiratornih komplikacija zbog aerozagađenja. Dostupnost informacija o kvalitetu vazduha je postala masovnija poslednjih godina, najviše zahvaljujući ubrzanoj digitalizaciji, ali podaci nisu jednako ažurirani na čitavoj teritoriji Srbije, što se posebno odnosi na jug zemlje gde manjka mernih stanica za kvalitet vazduha.

Aktuelna društvena pitanja u fokusu kompanija

Pre deceniju ili dve, bila je retkost da se neko opredeljuje za platnene vrećice umesto plastičnih kesa, da se od tačke A do tačke B radije vozi biciklom, ili da se, pak, bori za čistiji vazduh. Isto tako su sve češće odluke mladih da subotu provedu u prirodi, da koriste sintagme kao što su „body positivity“, socijalna inkluzija, održivi razvoj ili da imaju odgovore na pitanja u kakvom svetu žele da žive za pet godina.

Oni imaju ideje kako da kreiramo bolji svet, A1 im pomaže da ih ostvare

Postoje među nama pojedinci koji ne čekaju bolju budućnost, već je sami stvaraju za sebe ali i za druge i zato s pravom možemo reći da su heroji našeg doba. Neke od njih otkrili smo kroz društveno odgovorni program kompanije A1 „Svet kakav želiš“, koji će pomoći da tri inicijative u oblasti ekologije, javnog zdravlja i obrazovanja ostvare svoje ideje u korist šire zajednice.