Svet kakav želiš

Od tebe počinje

Vesti

Zaigrani Andramoljama

Kako je detinjstvo period života u kome su dometi kreativnosti neograničeni, a mogućnosti da se nešto razvije i pretvori u realnost najveće Centar za razvoj participativnog obrazovanja razvio je ekološke igračke Andramolje, koje podstiču razvoj dispozicija za učenje kod dece u skladu sa novim nacionalnim programom predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Zasadimo život zajedno

Projekat Zasadimo život zajedno predstavlja ideju izgradnje prve organske bašte iz koje će namirnice kontrolisanog porekla biti donirane deci koja se leče od raka i borave u NURDOR roditeljskim kućama. Pored pomoći deci koja se leče, cilj projekta je zainteresovati i kroz edukativne multimedijalnih sadržaja uključiti što veći broj učenika osnovnih škola u programe udruženja Bašta može svašta.

SOS linija za mame otvorena u decembru

One koje su uvek tu za svoje najmilije i koje imaju razumevanja za sve sada imaju kome da se obrate kada je i njima to potrebno. Naime, mame se u Srbiji susreću s brojnim izazovima i često su suočene s velikom količinom posla i obaveza koje su preuzele na sebe, a gotovo polovina njih nema kome da se obrati za pomoć u tim stresnim trenucima.

Kursu "Budi data driven" pristupilo više od 1300 ljudi

Nauka u službi boljeg razumevanja svakodnevnog života

Da bismo se lakše snašli u mnoštvu informacija i podataka kojima smo svakog dana okruženi i da bismo uspeli da razvojimo bitne informacije od nebitnih, kao i da pravilno rasuđujemo, potrebno je da poznajemo makar delimično osnove statistike. Statistika tako postaje univerzalni jezik za razumevanje podataka i samostalno donošenje zaključaka i jedna od glavnih veština za budućnost. U tome nam može pomoći kurs Budi data driven.

Postavljeno 40 novih uređaja Za Merenje Kvaliteta Vazduha Na Teritoriji Istočne I Jugoistočne Srbije

Ekološki problemi su poslednjih godina jedni od glavnih problema s kojima se čitava planeta suočava, a zaštita životne sredine postaje preduslov za održavanje zdravog i normalnog života svih ljudi. Ipak, ljudi u lokalnim sredinama često nemaju priliku da se uvere u kvalitet vazduha usled nedovoljnog broja mernih stanica. Zato je organizacija Internet društvo Srbije povela inicijativu Vazduh građanima, koja za cilj ima transparentnost i demokratizaciju jasnih podataka o kvalitetu vazduha na teritoriji cele Srbije.

Svet kakav želiš: A1 Srbija uručio devet miliona dinara projektima za decu

Kompanija A1 Srbija izdvojila je ukupno devet miliona dinara za realizaciju projekata namenjenim najmlađima, u okviru drugog ciklusa programa „Svet kakav želiš“. Sa po tri miliona dinara nagrađena su tri projekta iz sfere javnog zdravlja, obrazovanja i ekologije, koje je prethodno selektovao žiri sastavljen od eksperata iz pomenutih oblasti.
Na polju obrazovanja nagrađena je incijativa „Zaigrani“ Centra za razvoj participativnog obrazovanja, čiji je cilj opremanje vrtića u Srbiji inovativnim ekološkim igračkama, koje kod dece podstiču kreativnost i razvoj sposobnosti za učenje. U oblasti javnog zdravlja prepoznata je „Aplikacija za ranu intervenciju“ koju je pokrenuo Logo – centar, a koja će pomoći roditeljima da adekvatno prate razvoj svoje dece. U segmentu javnog zdravlja istakla se inicijativa „Zasadimo život zajedno“ organizacije Bašta može svašta – program dodatne nastave za osnovce, koji uzgojem zdravih namirnica pomažu deci oboleloj od raka.

Upoznajte „Zasadimo život zajedno“, inicijativu koja će pored pomoći Nurdoru podučavati đake o uzgoju zdrave hrane

Pandemija ranije nepoznatog virusa u fokus zdravog načina života i očuvanja zdravlja vratila je organsku ishranu. U isto vreme probudila je novu solidarnost među ljudima, izrodivši niz ideja kako u teškim vremenima pomoći onima kojima je podrška najpotrebnija. Na gazdinstvu „Organela“ u okolini Valjeva rodila se ideja o „bašti koja može svašta“ i tako je nastalo istoimeno humanitarno udruženje koje je osmislilo način da zdravom hranom bar malo olakša borbu mališana obolelih od raka. Njihova inicijativa „Zasadimo život zajedno“ korak je bliže ostvarenju ciljeva, jer je njenu važnost prepoznala i podržala kompanija A1 Srbija u okviru društveno odgovornog programa „Svet kakav želiš“.