Sve uticajne boje Influens akademije

Kako smo svakodnevno izloženi influenserskim sadržajem na društvenim mrežama, veoma je značajna edukacija na ovu temu. Koja je uloga influensera u današnjem digitalnom prostoru, kolika i koja odgovornost pada na njih, kao i budućnost ove aktivnosti – neka su od pitanja koja se postavljaju. Potaknuti ovim, u sklopu programa Svet kakav želiš, zajedno sa regionalnom organizacijom Propulsion realizovali smo serijal predavanja upravo na ove teme.

Prva u nizu radionica realizovana je u aprilu ove godine u Novom Sadu pod nazivom Influens akademija: Ja kao digitalni urednik/urednica, u sklopu Prestonice kulture. Interaktivnu radionicu su vodili influenseri Aleksa Todorović i David Pavlović, a učesnici su mogli da čuju iz prve ruke iskustva u vezi sa govorom mržnje i bezbednosti na internetu, ali i tome kako zapravo funkcioniše influenserski rad.

Početkom juna održana je i radionica Svapuj za znanje u sklopu Naučnog piknika na Adi Ciganliji. Moderatorka je bila Vanja Ratković, a govornica Marija Maki Radović. Teme vezane za digitalnu i medijsku pismenost slušalo je 20-ak prisutnih, dece i roditelja.

Tokom juna, jula i avgusta realizovali smo serijal radionica pod nazivom Svajpuj za znanje u Valjevu. Na njima je učestvovalo preko 300 učesnika i učesnica kampa Vanje Grbića, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta.

Mladi lifestyle influenseri koji su vodili ova interaktivna predavanja su: Marija Maki Radović, Andreja Andrejić, David Pavlović, Mihailo Kocić, Aleksa Todorović, Sofija Plavšić, Nina Stanković, Vukašin Škrbić i Jelisaveta Mitrović

Oni su sa decom razgovarali o nezaobilaznoj stranici naših svakodnevnih života – internetu, novim medijima, društvenim mrežama, pa i o sebi samima, kako funkcioniše rad influensera i koja je njihova uloga i odgovornost u javnom prostoru.

Kao kompanija koja služi društvu, podržali smo ovaj program u oblasti obrazovanja, kao jedan u nizu projekata Sveta kakav želiš