Za one kojima smo najpotrebniji: Namirnice za decu obolelu od raka

U period od juna do septembra ove godine u okviru projekta Zasadimo život zajedno donirano je 1,5 tona organske hrane za 290 dece obelele od raka smeštenih u pet NURDOR roditeljskih kuća u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Ove namirnice, tačnije voće i povrće, uzgajaju se bez tretiranja hemijskih pesticida na gazdinstvu u Valjevskoj Kamenici. Inicijativu solidarnosti i pomoći deci oboleloj od raka, koja su smeštena u kućama Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka NURDOR, pokrenula je ekipa mladih ljudi. Oni stoje iza udruženja Bašta može svašta, a ovu incijativu su pokrenuli sa svešću da je zdrava hrana vrlo bitan faktor pri lečenju i oporavku. U radu u bašti pomažu im i volonteri. Svako ko želi može da da svoj doprinos na ovom humanom imanju uz prethodnu prijavi – nakon toga i da dođe u Kamenicu i tu boravi onoliko dana koliko želi. Volonteri imaju besplatan smeštaj i obroke, a zauzvrat rade određen broj sati u bašti.

Pored gajenja namirnica, projekat Zasadimo život zajedno podrazumeva i edukovanje učenika osnovnoškolskog uzrasta. Tako su đaci osnovnih škola iz Valjeva u junu ove godine posetili ratarsko gazdinstvo i čuli sve o organskom uzgoju voća i povrća.

Projekat Zasadimo život zajedno, kao kompanija A1 smo podržali kroz program Svet kakav želiš. Finansijsku i mentorsku podršku pružamo incijativama koje menjaju naše društvo na bolje, u sferama obrazovanja, javnog zdravlja, ekologije.