Zasadimo život zajedno

Projekat Zasadimo život zajedno predstavlja ideju izgradnje prve organske bašte iz koje će namirnice kontrolisanog porekla biti donirane deci koja se leče od raka i borave u NURDOR roditeljskim kućama. Pored pomoći deci koja se leče, cilj projekta je zainteresovati i kroz edukativne multimedijalnih sadržaja uključiti što veći broj učenika osnovnih škola u programe udruženja Bašta može svašta.

Sa idejom da se probudi dobro u ljudima, kao i da se omogući da svako dete koje se leči od raka ima dostupne zdrave namirnice kontrolisanog porekla, gajene sa puno ljubavi bez korišćenja hemijskih pesticida, Zasadimo život zajedno će pored  pomoći NURDOR roditeljskim kućama doniranjem organskog voća i povrća, podučavati đake osnovnih škola o značaju i uzgoju zdrave hrane.

Tokom implementacije projekta Zasadimo život zajedno, podržanog od kompanije A1 Srbija u okviru drugog ciklusa programa Svet kakav želiš, udruženje Bašta može svašta je održalo sastanake sa učenicima osnovnih škola na kom su približili koncept bašte, značaj  znanja o zdravim namirnicama, biljnim kulturama, tradicionalnoj i savremenoj tehnologiji u organskoj proizvodnji. 

Da bi bašta mogla da podrži učenike volontere u procesu humanitarnog rada udruženje Bašta može svašta je započelo proces izgradnje edukativnog centra u kom će pored sticanja znanja na specifične teme organiskog uzgoja voća i povrća učenici volonteri iz Valjeva moći da zajedno sa decom koja se leče od raka uživaju sa svojim porodicama.